Sy fina rallykuddar

Sy våra stora, mjuka däck, fyllda med kuddstoppning.

De här fina rallykuddarna i form av däck mäter 50 cm i diameter och är stoppade med kuddstoppning.


Du behöver:

Svart bomullstyg, Silverfärgat tyg, Fiberfill, Kuddstoppning

Gör så här:
Rita en cirkel, 52 cm i diameter, på svart bomullstyg: använd en blyertspenna och ett snöre – knyt fast snöret i blyertspennan och mät upp 26 cm. Håll snöret mot tyget med den ena handen och rita en cirkel med den andra. Klipp till två cirklar samt ett avlångt stycke tyg till däckets sida – 16×157 cm.

Klipp till en cirkel av silverfärgat tyg till fälg, 23 cm i diameter. Använd samma metod som ovan (eller en tallrik med mått 23 cm i diameter) med ett snöre som är 11,5 cm långt.

När fälgen är urklippt, skissa upp fem cirklar à 2,5 cm i diameter på silvercirkeln, 3 cm från kanten och 6 cm mellan cirklarna. Klipp ut de fem cirklarna. Teckna av ”silverfälgen” med tusch på en bit fiberfill och klipp ut innanför strecken så att fiberfillscirkeln blir lite mindre än silverfälgen.

Nu ska ”fälgen” sys fast på däcket. Placera silverfälgen med fiberfillen under på den ena svarta cirkeln så att den ligger i mitten och fäst med knappnålar. Fäst med svart sytråd längs kanten av silverfälgen och runt i hålen. Rita en cirkel på 7 cm i diameter i mitten av silverfälgen och sy med raksöm efter din ritade cirkel. Sy därefter ihop det avlånga tygstycket med den svarta cirkeln med silverfälgen på, rätsida mot rätsida. Gör en sömsmån på 2 cm och sy därefter på den andra svarta cirkeln som bakstycke på det avlånga tygstycket, även här med 2 cm sömsmån. Undvik att sy den sista biten för att kunna fylla med kuddstoppning. Sy ihop öppningen för hand.

NUVARANDE Sy fina rallykuddar
NÄSTA Hur reser du? Vi vill veta vad du tycker!