Så fick pappa veta

"Så berättade vi att han skulle bli pappa".

”Du ska bli pappa!” Att berätta för den blivande pappan kan kännas som livets största och mest nervösa ögonblick. Möt tre mammor som tänkte till lite extra inför avslöjandet.

Bilden: Säg det med choklad.Från Chokladfabriken kan du beställa choklad med valfri text, ett perfekt sätt att överraska den blivande pappan på!

Linda: ”Jag lade en bulle i ugnen”

Linda och Andreas blev ett par i slutet av 2003.
– I juli 2007 fick jag ett plus på teststickan. Andreas hade ofta pratat om graviditeter som ”att ha en bulle i ugnen”, så det var faktiskt han som gav mig idén, berättar Linda.
– Jag gick upp klockan fem på morgonen och testade mig och när jag såg att testet var positivt tände jag lampan i ugnen och la in en bulle. Andreas kom upp klockan sex och frågade varför ugnen var på.
– Jag vet inte, svarade jag och då gick han och stängde av den! Jag fick be honom att titta igen, men han förstod fortfarande inte, fortsätter hon.
– Först när han fick syn på teststickan på köksbordet trillade polletten ner. ”Är du gravid? På riktigt? Ska du bli tjock?”, var hans chockade reaktion. Jag tror faktiskt inte att han förstod på riktigt förrän i bussen på väg till jobbet. Sedan blev han jättestolt och på kvällen när han kom hem gav han mig tårögt ett stort fång blommor och ett jättefint kort.
 

Linda, 23, och Andreas, 31, har dottern Emma, 2 månader.

Annika: ”Det var som en julklapp”

När Annika var gravid med första barnet gjorde hon och Jörgen testet tillsammans.
– Men den här gången ville jag göra något annorlunda. I mitten av december tog jag ett test som var positivt. Jag bestämde mig för att hålla det hemligt och berätta för både sambo och familj på julafton, säger hon.
– Jag köpte en tröja till vår dotter Bella och skrev ”Jag ska bli storasyster i augusti 2008” på den med textilfärg. På julafton fick hon ha den på sig under sin kofta och när det var dags att öppna julklapparna bad jag min sambo att ta av henne koftan.
 – Han blev alldeles paff och jätteglad. Både han och min mamma skrek rakt ut, det blev ett väldigt tumult! Vi gjorde likadant för våra vänner sedan och det blev succé även där.
– Det var mycket pyssel och hemlighets­makeri, men det var det värt. Svårast var att dölja illamåendet och att jag hade slutat röka.
 

Annika, 27, och Jörgen, 28, har dottern Bella, 2 år, och väntar andra barnet.

Madeleine: ”Jag lade stickan i en godispåse”

Madeleine och Tommy träffades år 2000 och 2005 blev Madeleine gravid.
– Eftersom vi hade försökt ett tag trodde jag inte att jag var gravid trots att mensen uteblev. Jag tyckte att jag kände mig mystisk i kroppen, men sa inget till Tommy.
– Några dagar senare köpte jag ett graviditetstest och då var jag så nyfiken att jag inte kunde hålla mig, utan smet in på toaletten vid Apoteket för att testa. När jag såg att testet var positivt var första reaktionen att kasta mig på telefonen och ringa Tommy, men jag hejdade mig och tänkte att jag ville överraska på något sätt.
– Jag skulle hämta Tommy på hans jobb och funderade hela vägen dit. Jag stannade till slut vid en kiosk intill och snappade åt mig en tom godispåse som jag lade testet i. ”Åh, vad har du köpt för gott?”, sa han när han fick påsen och när han tog upp testet såg han ut som ett frågetecken och stirrade ömsom på mig, ömsom på stickan.
– Vi ska ha en liten, sa jag till slut och först då gick det upp för honom att det var ett graviditetstest han höll i. Han blev alldeles tårögd och jätteglad!
Madeleine, 29, och Tommy, 29, har dottern Ellen, 2 år.

Artikeln publicerades i Vi Föräldrar Gravid 5/2008

" data-post-promotion="false" data-post-campaign_id="" data-post-campaign_name="" data-post-client_id="" data-post-client_name="" data-post-article_id="" data-post-advert_id="" data-post-word_count="729" data-post-img_count="2">
NUVARANDE Så fick pappa veta
NÄSTA Namnlös bebis kan orsaka böter