Prisad reporter

Prisad reporter

Prisad reporter

Vi Föräldrars reporter fick pris.

Läs reportaget

Här kan du läsa det prisbelönta reportaget "Kevin lärde mig leva".

Vi Föräldrars reporter Anna Gardberg har fått Barncancerfondens journalistpris för hennes reportage "Kevin lärde mig leva" om cancersjuke Kevin.

Reportaget, som publicerades i Vi Föräldrar nummer 5 2007, ger en mycket levande och realistisk bild av verkligheten för en familj som drabbas av barncancer, säger Ylva Andersson, informationsansvarig på Barncancerfonden:

– Vi lär oss om de existentiella frågor som familjen möter, men också alla de vardagliga saker som förändras. Det bidrar till att öka kunskapen om barncancer på ett gripande och samtidigt lärorikt sät.

Juryns motivering lyder:

För att med ett levande och dynamiskt språk skapa förståelse för hur en hel familj påverkas när ett barn insjuknar i cancer. På ett trösterikt och fängslande sätt skildras en klok och livserfaren mamma som tack vare pristagarens varliga bemötande ger röst åt alla föräldrar som tvingas se sitt barn dö i cancer.

Priset delades ut på den internationella barncancerdagen vid ett evenemang på Junibacken i Stockholm.

Barncancerfondens journalistpris

Barncancerfondens journalistpris delas varje år ut till bästa reportage i ämnet barncancer som publicerats i tryckt media. Bidragen bedöms utifrån förståelse, innehåll, tillförlitlighet och språk.


Årets jury bestod av Kattis Ahlström, journalist och programledare, Ylva Andersson, informationsansvarig Barncancerfonden, Gunilla Bergström,  barnboksförfattare och illustratör, Johan Hederstedt, Barncancerfondens styrelseordförande, Ildikó Márky, professor, barnonkolog och författare samt Johanna Perwe, informatör Barncancerfonden.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler