Ny blogg: Kängurupojkens pappa

Missa inte Kängurupojkens pappa!

Under en kort tid lyckades Kängurupappan trollbinda en stor och trogen läsarkrets här på viforaldrar.se med sin läsarblogg om den första tiden som pappa till ett för tidigt fött barn. Men Kängurupappan försvann så småningom, eller åtminstone hans blogg.

”Joel som föddes i vecka 28 hade mer än dubblat sin rätt blygsamma startvikt och vi lämnade sjukhuset bakom oss för att bli vanliga föräldrar. Kändes liksom poänglöst att fortsätta blogga då, undantagstillståndet var över”, förklarar han.

Till mångas sorg blev det inga fler blogginlägg. Inte förrän nu, när Kängurupappan är tillbaka i lite ny skepnad: Kängurpojkens pappa heter hans nya blogg.

Så här skriver han i sin egen presentation:

”Kängurupojken bor med sin mamma och pappa och katten Mollgan. Det är lite svårt att säga hur gammal han är eftersom han hade det lite krångligt i början och föddes redan i vecka 28 för snart ett och ett halvt år sedan. Men han är tillräckligt gammal för att kunna prata med Mollgan på kattspråk, knata runt och ödelägga allt i sin väg och pilla in klossar i ganska rätt hål.
 
Katten Mollgan är 7 år och tycker väl egentligen att han hade det mycket bättre innan barnet kom.
 
Kängurupojkens pappa är väl i runda slängar 30 år äldre än pojken och kängurupojkens mamma tycker ibland att den åldersskillnaden borde märkas mer. Att det är skillnad på att ha barnasinnet kvar och på att bete sig som en barnunge eller nåt.
 
Förmodligen kommer den här bloggen handla en del om tappra försök till jämställdhet i föräldralivet, hur svårt det är att orka laga vettig mat när man aldrig får sova tillräckligt och det är så mycket bra fotboll på tv, förundran över hur fruktansvärt illa dygnsgamla blöjor kan lukta, sandlådans dynamik, vårdnadsbidragsförslag och annat som ställer sig i vägen för ens strävan att vara en hurtfantastisk förälder.

Det kanske blir en hel del sjukhus och för tidigt födda barn också, men det mesta av det har jag nog redan skrivit här. Vi får väl se.”

Häng med från början!

NUVARANDE Ny blogg: Kängurupojkens pappa
NÄSTA Bjud in till grön fest!