”Jag virkade när jag var hemma från skolan”

Jessica Gow ger nu ut en barnbok med bilder på sina virkade gosedjur. Här bjussar hon på några av sina virkbeskrivningar.

JESSICA GOW

Familj: Jonas, 44 år, Selma, 5 år, och Perla, 2 år.
Bor: Stockholm.
Gör: Jobbar som pressfotograf på bildbyrån Scanpix.
Aktuell med: Sin första barnbok Virkisarna (Rabén & Sjögren) där hon står för text, foto och virkbeskrivningar.
Blogg: virkisarna.blogspot.com.
 

Läs mer

Hej! Hur fick du idén till Virkisarna?
– När jag visade mina foton på de djur som jag virkat när jag var gravid, började mina vänner fråga om jag kunde virka till dem! Det hade jag inte tid med, så då kom jag på att man kunde göra något med bilderna istället. Jag fotade dem mot gamla 70-talslakan och visade bilderna på min Facebooksida. Responsen blev fantastisk. Virkisarna var redo att leta sig vidare ut i världen. Ganska snabbt efter det föddes idén till boken. Handlingen rör sig kring det som barn önskar sig mest i livet, som utflykter, födelsedagar och överraskningar.

När började du virka?
– Jag har alltid virkat, sytt och pysslat. Kommer ihåg när jag var sjuk och hemma från skolan, då kunde det bli en virkad väska eller så under dagen. Jag har försökt att sticka ett flertal gånger men inser alltid att det är virkningen som är min grej.

Ditt bästa tips när man ska pyssla ihop med små barn?

– Köp träprylar och ramar på loppisar och låt barnen måla om dem i nya roliga färger. Det är något som funkar för alla åldrar. Låt dem sedan dekorera med paljetter, glitter eller små, små plastdjur från loppisar. Annars gillar jag pärlplattor väldigt mycket.

Kommer det att bli mer virkning framöver? Berätta!

– Absolut! Just nu virkar jag presenter till mina vänner som fyller år, men det finns en hel del färdigvirkade saker till en bok, en uppföljare. De hoppas jag kommer till användning mycket snart  …

Varsågod, Jessica Gow bjuder på fyra roliga virkmönster:


Virkmönster: Filt

Virkmönster: Groda

Virkmönster: Bullar
 

Virkmönster: Prinsesstårta

 

NUVARANDE ”Jag virkade när jag var hemma från skolan”
NÄSTA Virkmönster: Prinsesstårta