Gör busiga spindlar till Halloween

De här spindlarna kan se ut lite hur som helst, det viktiga är att få till en slags klump i mitten som ser ut som en luddig spindelkropp. Så här provar vi att väva på ett enkelt sätt.

Knyt fast lite tunn tråd i spindlarna när de är färdiga, lägg eller häng upp dem någonstans där någon snart får syn på den och var beredda att dra i tråden. Ni kan hänga upp spindeln på en liten spik i en dörröppning eller gömma den på det dukade bordet eller vid en picknick på stranden.

Är det jätteelakt? Nä, lite måste man väl få skoja med varandra? För när gjorde ni senast ett hyss tillsammans?

Ni behöver:
– lite garn, gärna svart eller brunt
– en kartongbit
– en penna
– sax
– fisklina eller sytråd
– eventuellt en synål
– bushumör

1. Rita upp en cirkel på kartongbiten. Använd ett glas som mall eller rita på fri hand – det behöver absolut inte vara perfekt cirkelrunt!

#br

2. Klipp ut cirkeln och klipp åtta små jack i kanterna runt om. På varje kartongbit kan ni göra två spindlar, en på varje sida.

3. Snurra garn runt cirkeln och ner i jacken, håll garnet på plats med en vuxen tumme i mitten. Fäst med en bit tejp eller knyt ihop ändarna.

#br

4. Knyt fast en ny garnbit i mitten av benen. Hjälps åt med att väva garnet, under och över vartannat ”spindelben”. Peta in garnet med fingrarna.

5. Med 8 ben (jämnt antal) be­höver ni göra ett ”fel” varje varv så spindeln går ihop. Ta alltså garnet under/över två ben samtidigt, någon gång under varvets gång. Ungefär.

#br

6. Väv cirka 4–5 varv runt. Knyt fast och klipp av garn­änden ni vävt med. Gör likadant på baksidan, om ni vill ha två spindlar. Klipp loss spindlarna längs kartongkanten.

#br

7. Trimma garnbenen lite med saxen så de blir ungefär lika långa.
Knyt fast tunn fiskelina eller sytråd i spindlarnas kropp. En synål kan underlätta.

8. Nu är spindeln färdig och ni kan planera själva buset: När, hur och var ska ni gömma dem?
Och vem ska ni skrämma först?

NUVARANDE Gör busiga spindlar till Halloween
NÄSTA Vitamintillskott till friska barn är onödigt