Första Året är här!

Den 17 april finns vår nya tidning i butik, men redan nu kan du beställa.

Ny tidning

Vår nya specialtidning Första året innehåller allt du behöver veta om din bebis första år.

Text: Helena Rönnberg

Ingen senare gång i livet lär sig människor så mycket som under första året. Man föds som ett skrynkligt paket som mest sover och äter (och skriker), och inför ettårsdagen kan man så mycket att en toppstudent inte kommer i närheten av den inlärningstakten.
Under det här året, då bebisen växer och utvecklas, är vi föräldrar med om den största förändringen i vårt vuxna liv. Vi ska vänja oss vid en helt ny roll och ett livslångt ansvar. Vi lär känna vårt barns alla signaler. Vad olika sorters gråt betyder. Vi lär oss leka titt ut-lekar, att packa en skötväska och göra en massa saker med en hand, eftersom den andra är upptagen med att bära på en femkiloskompis.

Vi upptäcker också hur en liten tandlös varelse, som är helt beroende av oss, styr oss totalt. Och får oss att känna så mycket starka känslor. Förtvivlan, frustration, osäkerhet, oro, ilska. Som förbyts på en sekund i den största kärlek som finns, bara av ett litet leende, ett gurglande skratt, eller två knubbiga armar som sträcks upp mot dig. För att inte tala om den där doften, att snusa i nacken på en liten bebis…

Innan jag fick barn hörde jag alla klyschor som ”Att få barn förändrar verkligen tillvaron” och ”Barn är meningen med livet”. Sedan insåg jag att det stämde.
Klockorna stannade, världen blev så vacker. Ingenting kunde någonsin bli som förut, efter den kvällen då vår första dotter föddes. Jag tyckte synd om de andra på BB som inte hade haft tur att få ett så fantastiskt sött barn som vi. Vår dotter var ett underverk.

För alla er som nu fått egna underverk har vi gjort Vi Föräldrar Första året. Det har varit så kul och intressant för oss på Vi Föräldrars redaktion att göra den här tidningen, och jag hoppas att det märks. Läs den, spara den och använd den som ett uppslagsverk. Med hjälp av den här tidningen följer ni med ert barn under det här första årets spännande utveckling.

Välkommen till ditt första år med bebisen!

Fakta/Första året

I Vi Föräldrar Första året kan du läsa allt om din bebis första år, bland annat:

Sömnen – stor guide och alla metoder
Amningen – vanligaste frågorna och svaren
Första maten – så lyckas du med smakportionerna
Utvecklingen – det här händer månad för månad
Prylarna och leksakerna för varje ålder
Föräldralyckan – när kommer den?

Missade du Första året när den såldes i butik? Här kan du beställa.

NUVARANDE Första Året är här!
NÄSTA Flower Power