Föräldrar gillar förskolan

Förskolan får toppbetyg i Vi Föräldrars undersökning.

Föräldrar ger förskolan toppbetyg

Bra eller dålig? Förskolan har under den senaste tiden stått i skottlinjen på debattsidor och i tidningskrönikor. Men när Vi Föräldrar frågar föräldrar vad de tycker är svaret otvetydigt: förskolan får toppbetyg.
62 procent uppger att de är mycket nöjda med barnomsorgen, och 35 procent att de är ganska nöjda. Bara knappt 3 procent uppger att de är ganska missnöjda, och mindre än en procent att de är mycket missnöjda.
- Föräldrarnas perspektiv har saknats i debatten om förskolan. Det är viktigt att barnens välmående är central i diskussionen, och de som är bäst på att avgöra hur ett barn mår är i de flesta fall barnets föräldrar, säger Vi Föräldrars chefredaktör Helena Rönnberg.
Totalt svarade 1 529 föräldrar på Vi Föräldrars internetbaserade enkät under november och december 2005.
I Vi Föräldrar nummer 4, som kommer ut i butik den 14 mars, finns mer information och en intervju med förskoleminister Lena Hallengren.

Ladda ner pressmeddelandet och hela rapporten nedan - där finns även ett pressmeddelande och en rapport om vår undersökning om vad föräldrar tycker om försäkringskassan.

Vill du själv vara med i Vi Föräldrars Föräldrapanel? Klicka här.

Ladda ner

Ladda ner

Ladda ner

Ladda ner

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler