Följ Vi Föräldrar på Twitter!

Facebook, bloggar, mikrobloggar och vimeo. Häng med i det sociala spelet på nätet. Följ Vi Föräldrar på twitter och Facebook!

Twitter, eller mikroblogg som det också kallas innebär kortfattat att du har max 140 tecken på dig att förmedla något slags budskap. Bara det är en rolig utmaning! Du väljer själv hur du vill twittra, personligt och privat eller som en form av networking med kollegor och affärsbekanta. Vill du ha mer information om vad twitter innebär kan du kolla Mikael Zackrissons ”Twitter for dummies” länkad här ovan.

Vi Föräldrars twitter hittar du här: http://twitter.com/viforaldrar. Bli en follower redan nu och få det allra senaste direkt från redaktionen och webben först av alla!

Du hittar oss också på Facebook!

Helena Rönnberg, Vi Föräldrars chefredaktör twittrar!

Varför twittrar du?
– Egentligen tänkte jag bara anmäla mig för att kunna följa andra, men så fick jag några followers direkt, så då tänkte jag… Ah, jag testar!

Har du någon drömtwittrare?
– Nej, men jag beundrar alla som lyckas vara fyndiga, kloka och/eller roliga på 140 tecken! Att bara berätta vad man äter eller vilken musik man har i Ipoden för tillfället ger inte lika höga poäng på min twitterskala.

Hur ofta uppdaterar du?
–Några gånger i veckan.

Har du koll på dina followers?
– Jag har allt ifrån min tonårsdotter till Expressens chefredaktör, och däremellan både vänner och sådana som är allmänt intresserade av föräldrafrågor.
 

Jessika Gedin, mamma, bokförläggare, krönikör och radiopratare, känd från programmet Spanarna i Sveriges Radio P1 är bara en i raden av Sigge Eklund, Annika Lantz, Gry Forssel, Adam Alsing och gänget av kändistwittrare.

Varför Twittrar du, Jessika?

– Jag gillar formen. Den är sträng och därför rolig att förhålla sig till. Går det att säga nåt vettigt/vackert/roligt på bara 140 tecken? Det är som ett minipass hjärngymnastik varje gång.

Har du någon drömtwittrare?
– Nej, inte än.

Hur ofta uppdaterar du?
– Jag uppdaterar alldeles för ofta, än så länge. Jag skulle kanske tro att jag skriver sex till tio inlägg per dag ungefär.

Har du koll på dina followers?
– Nej, inte riktigt. Men jag kollar in deras twitter då och då.

Här hittar du Jessikas Twitter: http://twitter.com/jesged.

NUVARANDE Följ Vi Föräldrar på Twitter!
NÄSTA Kom på kalas!