Bibis barnrum

Att mamma Åsa är sakletare har såklart satt sina spår i Bibis rum. Här blandas nytt och gammalt i en skön mix.

Åsa Hellberg arbetar som stylist och stöter i jobbet på nya trender och produkter varje dag. Som den hängivna loppis- och auktionsfyndare hon är har hon samlat på sig sådant hon gillar genom åren.
– Bibis rum har varit ett himmelrike för mig som sakletare! säger hon.
– Jag har pysslat med rummet ända sedan hon låg i magen. Och rummet har alltid hetat barnrummet även innan Bibi ens var påtänkt.
– Vi har målat alla väggar vita för att kunna ösa på med färg på prylar och detaljer. Och sedan finns det möjlighet att måla något fint direkt på väggen om man så vill, säger Åsa.
Det mesta i rummet är fynd från loppisar, Myrorna, Stadsmissionen, Blocket och Ebay.
– Därutöver har både jag och Oscar en del favoritsaker kvar från när vi själva var små, berättar Åsa.
Åsa ville skapa ett mysigt rum att vara i, där allt går att leka med eller – eftersom Bibi fortfarande är så liten – är roligt att titta på.
– Jag tycker om klassiska, gamla brioleksaker i trä, men är lika förtjust i plastgrejer från 1970- och 80-talet.
I rummet står även en vuxensäng. Den är till för gäster, natt­amning – eller att hoppa i…
 

Den rödrutiga hästen hade pappa Oscar när han var liten och den lilla björnen har Bibi fått av sin kusin. De liggande vita hyllorna är pockethyllor från möbelföretaget Iform. Skolplanscherna är fyndade ”utanför Stockholm”. ”De går inte att hitta här längre utan att de kostar galet med pengar!”, säger Åsa, som berättar att hon älskar ”Resväskan för Min Lilla Ponny”.

Många av böckerna är Åsas gamla, men också nyinköpta, nästan uteslutande på loppis. Hyllan är en Pilaster från Källemo. De små indianerna älskar mamma Åsa för att de är fina. ”Men också för att de är fejk-Playmobil.” Sprattel-Rödluvan har Bibi fått av sin kompis, som köpt den på Designtorget.

Bibi fick sitt namn i träbokstäver av sin kompis, mamma Åsa köpte till ett W och ett E och ett trähjärta på Panduro och målade allt. ”Och vips blev det We love Bibi, för det gör vi ju verkligen!”, säger Åsa.

Pojken på väggen heter Morris och är en 1970-talsgalge från klädmärket Hokus Pokus, som Åsa hittat i en antikaffär. Åsa byter kläder på honom ganska ofta, för dagen har han en hemmasydd klänning från Ebay. Det rosa påslakanet i spjälsängen är Åsas gamla och designat av Sven Fristedt, riktig 1970-talsnostalgi. Mobilen är en present från Bibis mormor.

Gunilla Axéns klassiska molngardiner, i orginal från 1960-talet, har Åsa fyndat på Stadsmissionen, men tyget nytillverkas idag för Färg och Form.
Gunghästen, gissningsvis från 1960-talet, hittade Åsa på Blocket för en spottstyver. Lampfoten är från Stadsmissionen och skärmen har Åsa klätt med ett gammalt örngott från 1970-talet.
 

I vår avdelning Mitt rum presenterar vi i varje nummer ett nytt, inspirerande barnrum. Är du intresserad av att visa och berätta  om ditt/era barns rum?!

Skriv till hemma@vf.bonnier.se och skicka med ett par enkla lågupplösta bilder.

NUVARANDE Bibis barnrum
NÄSTA Dags att prata pengar?