Shutterstock

Mer julehäng med familjen – mindre julklappar?

Vi vill ha mer familjemys!

Har du också en känsla av att det där med julklappar är rätt överskattat? Nu är det bevisat i forskning!

När vi lägger fokus på att vara med familjen mår vi som bäst – medan överdriven konsumtion sänker julstämningen. Det visar en forskningsstudie där 117 ­personer har svarat på frågor om välmående ­respektive stress under julen. Resultatet publicerades i artikeln ”What Makes for a Merry Christmas?” i Journal of Happiness Studies.

Psst! Ytterligare saker som ökar trivseln under julen är, enligt studien, att utöva ­religiösa aktiviteter och att vara äldre och man (hej, morfar och farfar!).


Det här är Vi Föräldrar

Vi vill ge alla pappor och mammor (och dig som väntar barn förstås) uppdaterad och korrekt info – som en motvikt till alla åsikter och allt tyckande som ofta omgärdar barn och barnuppfostran. För att få svaren vänder vi oss till Sveriges främsta experter; ingen fråga är för liten för att inte tas på största allvar – och ingen är heller för stor. Välkommen hit!


Nyhet! Sova hela natten – utan sömnmetoder är en onlinekurs med Vi Föräldrar, tidningen mama och barnpsykologen Malin Bergström. Läs mer här!Nya numret av Vi Föräldrar – i butik nu!


Missa inte vårt supererbjudande: 5 nummer av tidningen Vi Föräldrar + välj en välkomstgåva för 179 kr! Läs mer här! ❥

Här kan du köpa senaste numret!

För dagliga uppdateringar följ Vi Föräldrar på facebook.


Se även

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler