Shutterstock

Mindre julklappshets, ja tack!

Hur ger vi vuxna paket till varandra nu när det finns barn i släkten? Vi har tre förslag!

1. Alla vuxna köper varsin julklapp för cirka 100 ­kronor (det kan bli många pocketböcker, ­biobiljetter och delikatesser som en god ost eller olivolja). Lägg alla paket i en hög, snurra flaska och se vem som får vad!

2. Ge alla vuxna i släkten en gåva från en välgörenhetsorganisation. Till exempel möjligheten för ett barn att gå i skolan, rent vatten att dricka – eller varför inte ett sött armband från kampanjen Trees & Love.

3. Om ni vet vilka som ska fira jul ihop; skriv lappar med allas namn, vik ihop och lägg i en korg. Låt var och en dra en namnlapp. Till den personen ska man köpa en fiiiin julklapp!

Artikeln publicerades i Vi Föräldrar 12/2016


Det här är Vi Föräldrar

Vi vill ge alla pappor och mammor (och dig som väntar barn förstås) uppdaterad och korrekt info – som en motvikt till alla åsikter och allt tyckande som ofta omgärdar barn och barnuppfostran. För att få svaren vänder vi oss till Sveriges främsta experter; ingen fråga är för liten för att inte tas på största allvar – och ingen är heller för stor. Välkommen hit!


Nyhet! Sova hela natten – utan sömnmetoder är en onlinekurs med Vi Föräldrar, tidningen mama och barnpsykologen Malin Bergström. Läs mer här!Nya numret av Vi Föräldrar – i butik nu!


Missa inte vårt supererbjudande: 5 nummer av tidningen Vi Föräldrar + välj en välkomstgåva för 179 kr! Läs mer här! ❥

Här kan du köpa senaste numret!

För dagliga uppdateringar följ Vi Föräldrar på facebook.


Se även

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler