Peter Kjellerås

Mats Sundin och rektorn för Karolinska institutet Harriet Wallberg-Henriksson.

Mats Sundin skänker pengar

Mats Sundin är pensionerad från hockeyn men i höst väntar ett nytt liv som pappa, som han startar med att skänka pengar till forskning om arv och miljö.

Toronto-spelaren och NHL-legenden Mats Sundin väljer att ge pengar åt forskning om regenerativ medicin och neurologisk utveckling. Det handlar med andra ord om att studera hur generna påverkas av arv och miljö och vad det får för betydelse för hälsa, inlärningsförmåga och utveckling.  Mats Sundin, som ska bli pappa för första gången i augusti, gör det här i samarbete med Karolinska institutet och University of Toronto, vilka nu instiftar The Mats Sundin Award.
    - Jag tycker att det är viktigt att alla barn får en fair chans i starten på livet. Det känns bra att kunna hjälpa till att hitta sätt att förebygga sjukdomar och att hjälpa oss människor på vägen, säger Mats Sundin i ett pressmeddelande.
Forskningen kommer att rikta in sig på samspelet mellan uppväxt och hälsa i vuxen ålder för att se vilka faktorer i de tidiga åren som påverkar hälsan senare i livet. De kommer titta på allt från amning till kost.

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler