Shutterstock

Klä granen i matchande julekläder – en tradition att plocka upp igen, och igen!

8 härliga jultraditioner att införa i år

Kära tomten, vi önskar oss: Mindre julklappshets. Mer familjemys. Och nya, egna traditioner. Här är några vi provar i år – tipsa oss gärna om fler!

Visst är det mysigt att föra vidare de traditioner man själv vuxit upp med, men det kan också vara roligt att skapa helt nya. Kanske något du sett på film, hört av en vän, eller drömt om som barn? Nu är det du som är föräldern, nu får du fira julen precis hur du vill – yihoo, vad skönt!

Här är några förslag:

1. Börja julaftons morgon med att äta en härlig storfrukost i sängen med julmusiken skrålande.

2. Häng en julstrumpa på sängen och överraska med en morgonpresent (eller, när barnen blir lite större, lägg i en karta så att de får leta sig fram till stället där klappen är gömd).

3. Se om alla Harry Potter-filmer från början (ni som har åldern inne).

4. Gå på restaurang (kanske samma ställe varje år). Bonus: Ingen behöver stressa med maten, alla kan njuta och slappna av mer. Det kan vara nachos, korvar, kex, goda ostar – avslappnat och lättsamt. Eller finmiddag på krog, kanske med juligt tema?

5. Läs en rolig julsaga högt varje år, medan resten av familjen tuttar eller dricker varm choklad.

6. Vissa simhallar har öppet på julafton. Åk dit och lek av er på ­förmiddagen – julrena blir ni på kuppen.

7. Ta ett familjejulfoto på julaftons morgon – gärna på samma plats varje år. Framkalla bilderna som papperskopior, det finns massor av bra appar där du får bilderna på postlådan några dagar senare!

8. Haka på den amerikanska trenden med Jul Extra Allt! Klä dig i jultröja och köp en fin juloutfit till bebis. Hur mysigt? (Obs att överdriven konsumtion sänker julstämningen, enligt forskning).


Det här är Vi Föräldrar

Vi vill ge alla pappor och mammor (och dig som väntar barn förstås) uppdaterad och korrekt info – som en motvikt till alla åsikter och allt tyckande som ofta omgärdar barn och barnuppfostran. För att få svaren vänder vi oss till Sveriges främsta experter; ingen fråga är för liten för att inte tas på största allvar – och ingen är heller för stor. Välkommen hit!


Nyhet! Sova hela natten – utan sömnmetoder är en onlinekurs med Vi Föräldrar, tidningen mama och barnpsykologen Malin Bergström. Läs mer här!Nya numret av Vi Föräldrar – i butik nu!


Missa inte vårt supererbjudande: 5 nummer av tidningen Vi Föräldrar + välj en välkomstgåva för 179 kr! Läs mer här! ❥

Här kan du köpa senaste numret!

För dagliga uppdateringar följ Vi Föräldrar på facebook.


Se även

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler