Ta bort mandeln om bebisen ska äta.

Julbord för bebisen

Visst kan bebisen smaka av julbordet – bara maten är fräsch, nylagad eller tillräckligt varm och serveras i lämplig konsistens.

Låt gärna bebisen provsmaka mat från julbordet om hen har åldern inne. Se bara till att maten är nylagad eller uppvärmd till minst 70 grader, så att den är fräsch. Och att den serveras i lämplig konsistens. Här är Vi Föräldrars barndietist Sara Asks julbordstips för bebisar:

• Ägghalvor – mosade eller som plockmat.

• Potatis – plockbitar, mos eller smakprov på Janssons ­Frestelse (ett smakprov är lite, det gör inget att den är salt).

• Fiskar som lax, sill, lutfisk – bebisen kan hitta en ny favorit.

• Patéer och pastejer – perfekt konsistens för en liten mun.

• Köttbullar, julkorv och skinka – visserligen salt, men några smakprov skadar inte.

• Risgrynsgröt med mjölk – men se upp så bebisen inte får mandeln!

• Låt bebisen vänta med grönkålen och andra gröna blad till nästa jul, eftersom mängden nitrat är onödigt hög för en bebis.


Det här är Vi Föräldrar

Vi vill ge alla pappor och mammor (och dig som väntar barn förstås) uppdaterad och korrekt info – som en motvikt till alla åsikter och allt tyckande som ofta omgärdar barn och barnuppfostran. För att få svaren vänder vi oss till Sveriges främsta experter; ingen fråga är för liten för att inte tas på största allvar – och ingen är heller för stor. Välkommen hit!


Nyhet! Sova hela natten – utan sömnmetoder är en onlinekurs med Vi Föräldrar, tidningen mama och barnpsykologen Malin Bergström. Läs mer här!Nya numret av Vi Föräldrar – i butik nu!


Missa inte vårt supererbjudande: 5 nummer av tidningen Vi Föräldrar + välj en välkomstgåva för 179 kr! Läs mer här! ❥

Här kan du köpa senaste numret!

För dagliga uppdateringar följ Vi Föräldrar på facebook.


Se även

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler