Ingen julångest i bonusfamiljen

Jul! Tjoho, ett perfekt tillfälle att ifrågasätta det invanda och tänka nytt!

Som bonusfamilj kan man ha mycket julångest innan man hittar bra lösningar. Men julen kan också bli en öppning för de vuxna att ­ifrågasätta det invanda och tänka lite nytt, tror barnpsykologen Malin Bergström.

Eftersom julen är barnens högtid är det ­viktigast att de har det bra, poängterar hon.

– Och det är inte bara nackdelar för barn som har separerade föräldrar. De flesta skilsmässobarn som får fira två jular ser det som en klar fördel!

Källa: Stora bonusfamiljboken av Helene Arkhem

Texten publicerades i Vi Föräldrar 12/2016


Det här är Vi Föräldrar

Vi vill ge alla pappor och mammor (och dig som väntar barn förstås) uppdaterad och korrekt info – som en motvikt till alla åsikter och allt tyckande som ofta omgärdar barn och barnuppfostran. För att få svaren vänder vi oss till Sveriges främsta experter; ingen fråga är för liten för att inte tas på största allvar – och ingen är heller för stor. Välkommen hit!


Nyhet! Sova hela natten – utan sömnmetoder är en onlinekurs med Vi Föräldrar, tidningen mama och barnpsykologen Malin Bergström. Läs mer här!Nya numret av Vi Föräldrar – i butik nu!


Missa inte vårt supererbjudande: 5 nummer av tidningen Vi Föräldrar + välj en välkomstgåva för 179 kr! Läs mer här! ❥

Här kan du köpa senaste numret!

För dagliga uppdateringar följ Vi Föräldrar på facebook.


Se även

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler