6-12 månader

En boll som rullas fram och tillbaka – finns det något roligare sätt att träna turtagning; att först är det din tur, sen min?
Lära-gå-vagnen kan bli ett tryggt stöd under de allra första promenaderna på egna ben, kanske med ett mjukisdjur i.

Boll
Vårt exempel: boll med hjärtan, 35 kr, Magtoys.
Bitleksak
Vårt exempel: Twister, 60 kr, MAM.
Byggbägare
Vårt exempel: från Sassy, cirka 279 kr.

Lekbok
Vårt exempel: från Tiny Love, cirka 149 kr.
Bil
Vårt exempel: från Vilac, 170 kr.
Lära gå vagn
Vårt exempel: från Brio, 299 kr.
Tänk på att...

... slänga eller ta undan förpackningar, prislappar, dekaler, plasttrådar och annat som följer med leksaken, sådant kan vara farligt för barnet.

... bara kyla en vätskefylld bitring i kylskåp, och aldrig i frys eller frysfack – det kan orsaka frysskador på barnets läppar.

... äldre leksaker av mjukgjord plast – och en del som fortfarande säljs i ”billighetsaffärer” och på marknader – kan innehålla ftalater, en kemikalie som i vissa fall är förbjudna i vissa leksaker. Var också misstänksam mot leksaker som luktar starkt eller illa, det kan bero på att de innehåller skadliga kemikalier.

... mjuka leksaker och dockor ska tåla tvätt, och att ögon, nosar, knappar och andra detaljer ska sitta fast ordentligt.
Konsumentverket
Föräldrar tipsar:

”Han har mest lekt med en pop up-leksak med fyra olika moment; vrida, snurra, trycka och dra. Om man gör alla moment så ploppar luckorna upp allteftersom.”
Rickard och Catrine, föräldrar till Killian, 10 månader

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler