iStockphoto

Nappar kan göras rena i din egen mun.

Ta nappen i din mun

Hur är det nu - ska man rengöra nappen i sin egen mun eller skölja den under kranen?

När nappen hamnar på golvet finns olika strategier – en är att skölja av den om det finns vatten i närheten. Andra kokar nappen då och då. Men en vanlig lösning är att föräldern rengör den tappade nappen i sin egen mun och sedan ger den tillbaka till barnet. Och det är nyttigt för barnet.
   Resultatet ingår i en ny, ännu opublicerad studie från drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. man har följt drygt 180 barn från födseln till 3 års ålder och studerat hur barnen utsätts för faktorer som kan påverka hur deras bakterieflora i mun och tarm utvecklas. Bland annat har forskarna i intervjuer frågat föräldrarna hur de rengör barnens nappar.
    Ungefär hälften tar nappen i sin egen mun och delar på så vis saliv med sitt barn.
     Det här visade sig halvera risken för att barnet ska ha drabbats av astma och allergi vid 3 års ålder, jämfört med de barn i gruppen som fick sin napp rengjord på annat vis. Så fortsätt att suga lite på din bebis napp då den fallit ner på golvet.
Källa: Dagens Medicin

Hur gör du rent nappen? Kommentera gärna nedan!

Se även

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler