7 babyprylar du INTE behöver

Känns det som listan på prylar du bara måste köpa innan bebisen kommer börjar bli lång? Det går säkert att stryka. Här är sex prylar du nog inte behöver.

 1. Speciell skötväska. Det enda du kommer göra med den här väskan är att fylla alla fack med prylar som du tror att du kommer behöva. Den kommer bli tung och svåröverskådlig. Det går lika bra med en tygpåse, vanlig väska eller en ryggsäck.
 2. Speciell matberedare. Att mosa de kokta grönsakerna till puréer kan du lätt göra själv och behöver inte matberedare för det. Det går också att använda en vanlig stavmixer, som du kanske redan har hemma.
 3. Speciella täcken, spjälskydd och tjocka filtar till barnsängen. Små barn ska inte ligga för tätt bland tjocka filtar, spjälskydd och täcken. De ska sova på en liten kudde och på en ren platt madrass med underlakan som passar sängen precis, enligt rekommendationer.
 4. Vagga. En vagga kan vara en helt onödig babypryl, eftersom barnet snabbt växer ur den och hen kanske helt enkelt vägrar att sova i den. Eftersom ni senare måste byta till en större säng, så är det kanske lika bra att vänja sig vid den direkt.   
 5. Blöjhink. Vem vill ha blöjorna kvar inne så länge som möjligt? Och det luktar inte gott när blöjhinken ska tömmas.
 6. Leksaker. Du behöver inte köpa hem en massa leksaker till en liten bebis. Det går lika bra med en kastrull, en låda med slevar eller tom burk med lock. Det är svårt att veta i förväg vad din lilla bebis kommer tycka är kul, men det behöver inte vara en dyr skallra.
 7. Mobil med spelfunktion. Det här är verkligen en pryl, och den kan ofta kosta mycket pengar. Vill du hänga upp en mobil ovanför sängen kan du kanske göra en själv eller bara hänga upp en färgglad slips.
  NUVARANDE 7 babyprylar du INTE behöver
  NÄSTA Är du gravid, trött och vill vara med i Gravid?